03 Ιανουαρίου – 13 Ιανουαρίου 2024

Η Τανζανία είναι χώρα της Ανατολικής Αφρικής με έκταση 945.087 τ.χλμ. (συμπεριλαμβάνει τα νησιά Μάφια, Πέμπα και Ζανζιβάρη). Η Τανζανία μοιράζεται με τις γειτονικές της χώρες δύο από τις μεγαλύτερες λίμνες της Αφρικής, στο βορρά τη Λίμνη Βικτόρια και στη δύση τη Λίμνη Τανγκανίκα.

     Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων. Στο έδαφος της βρίσκεται το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο. Το Κιλιμάντζαρο βρίσκεται στη Βορειοδυτική Τανζανία και πολύ κοντά στον Ισημερινό. Αποτελεί μεμονωμένο ηφαιστειογενή ορεινό όγκο με δύο κορυφές, από τις οποίες η κορυφή Κίμπο (5895 μ.) είναι η υψηλότερη της Αφρικής, που συνδέεται με αυχένα με τη δεύτερη τη Μαβένσι (5.149 μ.). 

     Η Κίμπο είναι κρατήρας ηφαιστείου που βαίνει σε οριστική σβέση, η δε Μαβένσι είναι επίσης κρατήρας σβησμένου ηφαιστείου, άλλοτε ψηλότερη που έχασε μέρος του ύψους της από διάβρωση. Και οι δύο αυτές κορυφές καλύπτονται από παγετώνες, που είναι και οι μοναδικοί περί τον Ισημερινό. Ο παγετώνας της κορυφής Κίμπο κατεβαίνει μέχρι τα 4.900 μέτρα. 

     Οι χαμηλότερες ζώνες του όρους από ύψος 3000 μέχρι 2000 μέτρα καλύπτονται από παρθένα δάση, ενώ οι ακόμη χαμηλότερες σχηματίζουν εξαιρετικές εκτάσεις καλλιέργειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η – 2η : Αναχώρηση από Αθήνα για Τανζανία, συνάντηση με τον ντόπιο φίλο και οδηγό μας Selleman. Μεταφορά στο ξενοδοχείο KEYS HOTEL στo χωριό Moshi. D

Ημέρα 3η: Αναχώρηση για την είσοδο του πάρκου στο χωριό Marangu στα 1780 μέτρα υψόμετρο. Εδώ στις πύλες της εισόδου του πάρκου το πάρτι ξεκινά, με την επιλογή των αχθοφόρων μας από τον ντόπιο οδηγό μας, όπου είναι μια διαδικασία ανάμεσα στην τιμή και στην δύναμη. Ξεκινάμε να ανηφορίζουμε περνώντας το πρώτο κομμάτι του βουνού μέσα σε ζούγκλα, με τις μαϊμούδες να χορεύουν πάνω από τα κεφάλια μας μέχρι και το καταφύγιο Mandara, στα 2700 μέτρα υψόμετρο όπου και θα διανυκτερεύσουμε. 

Ώρες πορείας 4 – 5. B, L, D

Ημέρα 4η : Πρωί πρωί και ενώ όλοι νομίζεις ότι κοιμούνται , κάποιοι είναι ήδη έτοιμοι να ξεκινήσουν τη δεύτερη μέρα τους σε ένα τόσο παρθένο μέρος. Μετά από περίπου 2ώρες δύσκολης ανηφόρας, αντικρίζουμε και το επιβλητικό Mavenzi , βράχινο και μόνο του στέκει ανάμεσα στην χαμηλή βλάστηση. Ανάβαση στο καταφύγιο Horombo στα 3700 μέτρα υψόμετρο, όπου και θα ξεκουραστούμε για το βράδυ. 

Ώρες πορείας 6 – 7.  B, L, D

Ημέρα 5η: Μετά από ένα ήσυχο ύπνο, μια χαλαρή αλλά σημαντική μέρα εγκλιματισμού έφτασε. Ξεκινάμε ανηφορίζοντας για ένα πολύ ωραίο και ξεχωριστό μέρος, εδώ που οι βράχοι ζήλεψαν και πήραν το χρώμα της ζέβρας. Φτάνοντας και αντικρίζοντας το Zebra Rocks στα 4200 μέτρα, χαζεύουμε ανάμεσα σε ηφαιστειογενή έδαφος και σε χαμηλή βλάστηση μαρμότες που τρέχουν από εδώ και από εκεί και έπειτα επιστρέφουμε στο καταφύγιο Horombo. 

Ώρες πορείας 3 – 4. B, L, D

Ημέρα 6η:Η σημερινή ημέρα είναι μια μετάβαση από την χαμηλή βλάστηση σε αχανή και ανεμοδαρμένα μέρη. Φτάνοντας όλο και πιο κοντά στον προορισμό σου, θέλεις να ακουμπήσεις την κορυφή του Kilimanjaro. Απογευματινή ξεκούραση στο καταφύγιο Kibo στα 4600 μέτρα υψόμετρο γιατί η αυριανή μέρα είναι μεγάλη και ξεκινάει από τα ξημερώματα. 

Ώρες πορείας 5 – 6.  B, L, D

Ημέρα 7η: Αναχώρηση στις 01:00 τα ξημερώματα μετά από ένα καλό πρωινό για την κορυφή Gillman’s Point 5640 μέτρα και από εκεί στην ψηλότερη κορυφή Uhuru στα 5895 μέτρα. Επιστροφή στο καταφύγιο Kibo. 

Μεσημεριανό και μετά από 2 ώρες ξεκούρασης συνεχίζουμε την κατάβαση στο καταφύγιο Horombo στα 3700 μέτρα υψόμετρο. 

Ώρες πορείας 13 – 15. B, L, D

Hμέρα 8η: Κατάβαση στην είσοδο του πάρκου, Marangu στα 1780 μέτρα υψόμετρο και από εκεί μεταφορά στο ξενοδοχείο PALACE HOTEL ARUSHA στην πόλη Arusha.

Ώρες πορείας 5 – 6.  B, L, D

Ημέρα 9η: (1μέρα Σαφάρι) Μετά το πρωινό μας ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε το Εθνικό Πάρκο Tarangine και να ταξιδέψουμε 120 χλμ ώστε να δούμε ελέφαντες, μπάφαλο, ζέβρες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, και πολλά άλλα άγρια ζώα στο φυσικό τους σπίτι. Πάνω από 450 είδη πτηνών και πολλά είδη αγριόγατας ζούνε στις όχθες του ποταμού Tarangine σε αρμονία με την ντόπια φυλή των Massai.  

Η μέρα μας θα κλείσει με δείπνο στο χωριό Karatu. B, L, D

Ημέρα 10η: (2μέρα Σαφάρι) Σήμερα το πρωινό μας θα είναι νωρίς έτσι ώστε να έχουμε χρόνο να εξερευνήσουμε με τα τζιπ μας τον κρατήρα του Ngorongoro. Σε αυτό το μοναδικό μέρος θα επιδιώξουμε να δούμε φλαμίνγκο, τσιτάχ, ρινόκερους και φυσικά πολλούς ελέφαντες και αετούς μέχρι να απολαύσουμε το μεσημεριανό μας στη θέση Ngoitokitok κοντά σε μια μικρή λίμνη για ιπποπόταμους. Επιστρέφουμε στο χωριό Arusha και στο ξενοδοχείο PALACE HOTEL ARUSHA γεμάτοι απίθανες εικόνες.  B, L, D

Ημέρα 11η: Μεταφορά στο αεροδρόμιο Kilimanjaro της Arusha. Αναχώρηση για την Ελλάδα. Β

Κόστος για ομάδα με 4-6 άτομα 3.840 ευρώ το άτομο

Περιλαμβάνει:

 • Όλες οι μεταφορές με mini bus σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Μια διανυκτέρευση στο χωριό Μoshi (KEYS HOTEL 3*)  και 2 διανυκτερεύσεις στο χωριό Αrusha (PALACE HOTEL ARUSHA 4*).
 • 2μερο wild safari στα εθνικά πάρκα)
 • Αγγλόφωνους ντόπιους οδηγούς και Έλληνα αρχηγό
 • Αχθοφόρους και ένα μάγειρα για τις μέρες μας στο βουνό
 • Άδεια στο national park 
 • Γεύματα στο ταξίδι (πρωινό Β, μεσημεριανό L, βραδινό D) όπως στο πρόγραμμα
 • Διαμονή στο βουνό σε καταφύγιο , όπως στο πρόγραμμα
 • Ταξιδιωτική ασφάλιση

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα για Τανζανία και επιστροφή
 • Νερά εμφιαλωμένα, μπύρες και άλλα ποτά.
 • Ατομικός εξοπλισμός πεζοπορίας (μπότες, μπουφάν, σακίδια)
 • Έξοδα αποχώρησης από την εκδρομή εκτός προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλ. 6972934764 και e-mail: [email protected]