26 Απριλίου – 12 Μαΐου 2024

Πεζοπορική εξόρμηση υψομέτρου σε ένα trekking στις πιο διάσημες περιοχές του Νεπάλ  με θέα τη βόρεια πλευρά του Manaslu και το επιβλητικό Annapurna . Πεζοπορώντας μέσα σε κοιλάδες όπου καταλήγουν κάποιοι από τους μεγαλύτερους παγετώνες στο κόσμο και διασχίζοντας τα χωριά των ντόπιων (Sherpa) μπορείς να αισθανθείς τον ιερό χαρακτήρα αυτής της διαδρομής μέσα από τα βουδιστικά μοναστήρια που είναι σπαρμένα στη διαδρομή.

Το Νεπάλ είναι μια χώρα χαρισματική. Περιλαμβάνει τις περισσότερες κορυφές των Ιμαλαΐων, καθώς σε αυτό βρίσκονται οι 8 από τις 14 συνολικά κορυφές που υπάρχουν στον κόσμο στα 8.000 μέτρα και άνω, καθώς και χιλιάδες άλλες κορυφές, πυκνά δάση, ποτάμια και φαράγγια. H περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικά περιορισμένο οδικό δίκτυο σε αντίθεση με το τεράστιο δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει.

Οι Σέρπα (Sherpa) , οι “Άνθρωποι των βουνών”, θεωρούνται απόγονοι μογγολικών εθνοτήτων του Θιβέτ, που εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα Κούμπου των Ιμαλαΐων, στη βορειοανατολική άκρη του Νεπάλ, τον 17ο αιώνα. Το όνομά τους θα πει «ο λαός που ζει στα ανατολικά». Οι Σέρπα (Sherpa) έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως οδηγοί και αχθοφόροι στα Ιμαλάια. Ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που έφθασαν στην κορυφή του όρους Έβερεστ (1953), και του όρους Κ2 το χειμώνα (2021).  

Ο πλούσιος συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, η συναρπαστική κουλτούρα και η προσωπική αίσθηση του επιτεύγματος, καθώς και η ζεστή φιλοξενία του Νεπάλ από τους ανθρώπους της περιοχής, καθιστούν το Manaslu North Face trek ένα από τα πιο αξέχαστα στον κόσμο.

   Σύμφωνα με τους ντόπιους μάγους γιατρούς το μέρος αυτό χαρακτηρίζεται από μια ξεχωριστή δύναμη. Εκεί, και πάνω από τη γραμμή των δέντρων, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την υπέροχη θέα των Ιμαλαίων , από την οροσειρά Annapurna στα δυτικά, το επιβλητικό Manaslu και την κοιλάδα Langtang Himal στα ανατολικά.

  Το μονοπάτι μας ξεκινάει από το χωριό Machha Kola . Η ανάβασή μας γίνεται με σταθερούς ρυθμούς μέσα στους ορυζώνες και τις αναβαθμίδες του Gurung, στην κοινότητα Phurano Dobar.

  Κουβαλάμε μόνο το σακίδιο με τα απαραίτητα μιας ημέρας έτσι μένουμε ξεκούραστοι και απολαμβάνουμε τη διαδρομή. 

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Άφιξη στο Kathmandu και μεταφορά στο ξενοδοχείο. 

Ημέρα 2η: Day at Leisure /Hotel. 

Ημέρα 3η : Drive to Machha Khola (930m). Β,L,D.
Μετά από το πρωινό μας στο ήσυχο Kathmandu ξεκινάει το ταξίδι μας για Sotikhola ή Μaccha Kola μέσω του Arughat. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας απολαμβάνουμε την ενδοχώρα του Νεπάλ μέσα από βουνίσιες εικόνες.Από το χωριό Dhanding Bensi και μετά ο δρόμος αγριεύει μέχρι και την μεγαλούπολη της περιοχής το Arughat έτσι μετά από λίγο θα μας βρει η νύχτα κάπου ανάμεσα από τα χωριά Sotikhola και Machha Kola όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4η: Trek to Jagat (1370m). B,L,D.
Πρωινό και ξεκινάμε τη μέρα μας με λίγα πάνω-κάτω για ζέσταμα. Στο δρόμο μας συναντάμε τις ζεστές πηγές του χωριού Tatopani όπου και μπορούμε να κάνουμε στάση για ένα νεπαλέζικο μαύρο τσάι. Στη συνέχεια οι νεπαλέζικες κρεμμαστές γέφυρες μας βοηθούν να διασχίζουμε το ποταμό Budhi Gandaki από ψηλά, μέχρι να κατηφορίσουμε στην κύτη του και να συναντήσουμε το χωριό Jagat όπου και θα περάσουμε το βράδυ μας. 

Ημέρα 5η: Trek to Nyak (2340m). B,L,D.
Ανηφορίζουμε σε μια βραχώδη ράχη φτάνοντας στο χωριό Salleri και από εκεί για τσάι στον οικισμό Sirdibas. Στο δρόμο μας συναντάμε τη μεγάλη γέφυρα του χωριού Philim και από εκεί το μονοπάτι μας πηγαίνει βόρεια όπου συναντάμε χωράφια με κεχρί (είδος δημητριακού) και καταπράσινες πλαγιές με γρασίδι. Διασχίζοντας τον ποταμό από την μια όχθη το μονοπάτι μας φέρνει στο χωριό Nyak όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Hμέρα 6η: Trek to Namrung (2630m).B,L,D.
Μετά το πρωινό μας κατεβαίνουμε για το ποτάμι για ακόμα μια φορά και μετά ακολουθούν ανηφορικά κομμάτια έως ότου φτάσουμε στο χωριό Bhi για ξεκούραση και τσάι. Με θέα το Shringi Himal που υψώνεται επιβλητικά πάνω από τα 7000 μέτρα συνεχίζουμε διασχίζοντας πολλές φορές σήμερα τον ποταμό που δίνει ζωή στην περιοχή. Πυκνά δάση και στενά μονοπάτια συνθέτουν την πορεία μας, πριν πάρουμε την τελευταία ανηφόρα όπου θα δούμε το χωριό Namrung ένα από τα χωριά που χτυπήθηκε αρκετά από το σειμσό του 2015.Διανυκτέρευση και οργάνωση για την επόμενη μέρα.

Ημέρα 7η: Trek to Lo (3020m). B,L,D.
Αυτή τη μέρα μπορύμε να φτάσουμε μέχρι και το χωριό Sama Gompa με ένα διάλειμμα στο χωριό Lo.

Ημέρα 8η: Trek to Sama Gompa (3390m) . B,L,D.
Σήμερα με θέα το Manaslu,το Gorkha Himal,το Dwijen Himal, το Saula Himal, το Lajing peak και πολλές άλλες απόκρημνες και κάτασπρες κορυφές περπατάμε διασχίζοντας δάση με ροδόδεντρα, έλατα και βελανιδιές. Στο δρόμο μας προσπερνάμε αρκετά χωριά και νοιώθουμε το ιερό της περιοχής με τα μοναστήρια και τα mani-walls που είναι διάσπαρτα στην περιοχή. Διανυκτερεύουμε για ακόμα μια φορά στα παραδοσιακά tea houses.

Hμέρα 9η: Trek to Samdo (3690m). B,L,D.
Όσο ανεβαίνουμε, το υψόμετρο κάνει την παρουσία του πιο έντονη στο σώμα μας, και έτσι τα βήματα μας είναι πιο αργά αλλά μας δίνει και το χρόνο να απολαμβάνουμε τις κορυφές που υψώνονται τριγύρω μας. Κατηφορίζουμε πάλι στην κύτη του ποταμού και από εκεί το μονοπάτι μας κατευθύνει προς το base camp του Manaslu. Στο δρόμο μας βρίσκουμε αρκετούς mani-walls (τοίχοι με προσευχές) και μας θυμίζουν ότι το μέρος είναι ιερό και πρέπει να το σεβόμαστε. Περνάμε από το μικρό χωριό Kani και μετά από λίγο μπαίνουμε στο Sambo oπου και θα περάσουμε το βράδυ μας.

Hμέρα 10η: Acclimatization Day./ AM climb to Samdo Peak (5000m). B,L,D Ημέρα εγκλιματισμού και ανάβαση στη Sambo Peak.

Ημέρα 11η: Trek to Guest House/Larke Bazar (4460m). B,L,D
Η μέρα μας ξεκινάει με καλό πρωινό όπως κάθε πρωί για να έχουμε ενέργεια για όλη τη μέρα. Χαλαρή σήμερα η μέρα μας και κατευθυνόμαστε προς το γνωστό πέτρινο πανδοχείο (4450 μ) Dharmashala όπου και θα έχουμε το απόγευμα ελεύθερο για ξεκούραση και εγκλιματισμό.

Ημέρα 12η: Trek to Tanbuche/Bhimthang (3590m) via Larke La pass (5135m). B,L,D
Μετά από μια μικρή ανάβαση, φτάνουμε στην κοιλάδα της βόρειας πλευράς του Larkya Glaciers από όπου και θα αντικρίσουμε το Cho Danda και το Larkya Peak 1500 μ πιο ψηλά από εμάς. Μετά από λίγο αντικρίζουμε και τον γίγαντα της περιοχής Annapurna II που υψώνεται λες και θέλει να φτάσει τον ουρανό. Από τις πιο δύσκολες μέρες της εξόρμηση μας αλλά τελειώνει με χαλαρό απογευματινό περπάτημα στα βοσκοτόπια του χωριού Bimtang όπου μας περιμένει ένα ζεστό παραδοσιακό Νεπαλέζικο dal bhat.

Hμέρα 13η: Trek to Karche (2785m). B,L,D
Πρωινό με θέα το Mt.Manaslu, το Lamjung Himal, το Himlung Himal, το Cheo Himal που απλά δεν θες να τελειώσει. Η μέρα ξεκινάει με κατάβαση για τα ψηλά βοσκοτόπια του Sangure Kharka και συνεχίζουμε με δάση από ροδόδεντρα μέχρι να φτάσουμε στην κοιλάδα του Karche όπου και θα διανυκτερεύσουμε στο ομώνυμο χωριό.

Hμέρα 14η: Trek to Dharapani (1860m).B,L,D
Κατηφορική και εύκολη η σημερινή διαδρομή, μας φέρνει στο χωριό Dharapani όπου και θα τελειώσει η πεζοπορική μας εξόρμηση.

Hμέρα 15η: Community run jeep drive to Beshi Shahar (760m) & drive to Kathmandu /Hotel. B, L

Hμέρα 16η: Day at leisure/farewell dinner/Hotel. B,D

Hμέρα 17η: Drive to airport for return flight. (B) 

Κόστος  για ομάδα με 6-8 άτομα 2880 ευρώ το άτομο 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Ιανουαρίου 2024 με προκαταβολή 1380 ευρώ

Εξόφληση ποσού το αργότερο 15 Μαρτίου 2024 στο σύνολο του ποσού

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Kathmandu 
 • Διανυκτερεύσεις στο Kathmandu σε ξενοδοχείο 3 αστέρων ή παρόμοιο 
 • Άδεια για τον Manaslu national park 
 • Αγγλόφωνο ντόπιο οδηγό και Έλληνα αρχηγό
 • Γεύματα στο βουνό (πρωινό. Β, μεσημεριανό. L, βραδινό. D.)  όπως στο πρόγραμμα
 • Διαμονή σε hostel και tea houses, όπως στο πρόγραμμα
 • Ντόπιοι αχθοφόροι για τις αποσκευές μας κατά τη διάρκεια του trekking 
 • Iατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος & ασφάλεια αερομεταφοράς.

Δεν περιλαβαίνετε:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα για Νεπάλ και επιστροφή
 • Βίζα εισόδου στο Νεπάλ (βγαίνει και πληρώνεται ατομικά στο αεροδρόμιο 20-30 U$D)
 • Γεύματα στο Kathmandu
 • Νερά εμφιαλωμένα, μπύρες και άλλα ποτά
 • Φιλοδωρήματα για τους αχθοφόρους και τους οδηγούς
 • Ατομικός εξοπλισμός πεζοπορίας (μπότες, μπουφάν, σακίδια)
 • Δραστηριότητες εκτός προγράμματος.
 • Έξοδα αποχώρησης από την εκδρομή εκτός προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

Στο τηλ. 6972934764 και e-mail: [email protected]