TREKKING EVEREST BASE CAMP – KALA PATTAR 2022

Coming soon…

Πεζοπορική εξόρμηση υψομέτρου στο Νεπάλ, στο «δρόμο» για το Base Camp του Everest (5340m) και για τους λάτρεις της ορειβασίας, ανάβαση στο Island Peak 6160m. Η πεζοπορική μας εξόρμηση θα πραγματοποιηθεί σε ένα από  δημοφιλέστερα trekking στον κόσμο, με θέα το επιβλητικό Everest και το Ama Dablam.

Οι πρώτες καταγραφές στην ιστορία του Νεπάλ εμφανίζονται λίγο μετά τον 7ο αιώνα π.Χ. όπου το μογγολικό φύλο Κιράτι κατοικεί για πρώτη φορά την εύφορη κοιλάδα του Kathmandu. Βασικός παράγοντας που συνέβαλε στην ανεξαρτησία αυτής της μικροσκοπικής χώρας στο πέρασμα των χρόνων, παρ’ όλο που βρίσκεται μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων της Ινδίας και της Κίνας, είναι η ασυνήθιστη γεωγραφική του θέση. 

Το Νεπάλ είναι μια χώρα χαρισματική. Περιλαμβάνει τις περισσότερες κορυφές των Ιμαλαΐων, καθώς σε αυτό βρίσκονται οι 8 από τις 14 συνολικά κορυφές που υπάρχουν στον κόσμο στα 8.000 μέτρα και άνω, καθώς και χιλιάδες άλλες κορυφές, πυκνά δάση, ποτάμια και φαράγγια. H περιοχή χαρακτηρίζεται από ένα εξαιρετικά περιορισμένο οδικό δίκτυο σε αντίθεση με το τεράστιο δίκτυο μονοπατιών που διαθέτει.

Οι Σέρπα (Sherpa) , οι “Άνθρωποι των βουνών”,  θεωρούνται απόγονοι μογγολικών εθνοτήτων του Θιβέτ, που εγκαταστάθηκαν στην κοιλάδα Κούμπου των Ιμαλαΐων, στη βορειοανατολική άκρη του Νεπάλ, τον 17ο αιώνα. Το όνομά τους θα πει «ο λαός που ζει στα ανατολικά». Οι Σέρπα (Sherpa)  έχουν αποκτήσει παγκόσμια φήμη ως οδηγοί και αχθοφόροι στα Ιμαλάια. Ήταν οι πρώτοι άνθρωποι που έφθασαν στην κορυφή του όρους Έβερεστ (1953), και του όρους Κ2 το χειμώνα (2021). 

Το να φτάσουμε στο Base Camp του όρους Everest είναι ένα θρυλικό επίτευγμα, και συνολικά μια αξιέπαινη εμπειρία. Η πεζοπορία μας θα ξεκινήσει από το χωριό Lukla (2,860 m) μετά από πτήση από το Kathmandu. Θα κουβαλάμε μόνο το σακίδιο με τα απαραίτητα μιας ημέρας, έτσι ώστε να μείνουμε ξεκούραστοι και να μπορούμε να απολαύσουμε τη διαδρομή. Πεζοπορώντας στην κοιλάδα Khumbu και διασχίζοντας τα χωριά των ντόπιων (Sherpas) θα μπορέσουμε  να αισθανθούμε τον ιερό χαρακτήρα της περιοχής μέσα από τα βουδιστικά μοναστήρια που είναι σπαρμένα στη διαδρομή. Θα συναντήσουμε πολύχρωμες σημαίες προσευχής και μεταλλικές γέφυρες με τις οποίες θα διασχίσουμε τα ονειρώδη, βαθιά φαράγγια. Τα βράδια μας θα ανταμείβονται με ξεκούραση, ζεστό νεπαλέζικο φαγητό και συζήτηση με τους συνταξιδιώτες και τους τοπικούς οδηγούς γύρω από τη φωτιά, και ποιος ξέρει, ίσως να διαπιστώσουμε και τη φήμη που υπάρχει, ότι “οι φιλίες που δημιουργούνται στο ταξίδι αυτό, είναι γρήγορες και βαθιές.”                                                                                   

Ο πλούσιος συνδυασμός φυσικής ομορφιάς, η συναρπαστική κουλτούρα και η προσωπική αίσθηση του επιτεύγματος, καθώς και η ζεστή φιλοξενία του Νεπάλ από τους ανθρώπους της περιοχής, καθιστούν τοtrekking Everest Base Camp ένα από τα πιο αξέχαστα στον κόσμο.

Η ομάδα μας θα απολαύσει την πεζοπορία όλη μαζί μέχρι και το χωριό Dingboche όπου και θα χωριστούμε για τις επόμενες τέσσερις μέρες της εξόρμηση μας. Η μια ομάδα θα συνεχίσει προς τον παγετώνα Khumbu και την κατασκήνωση βάσης του Έβερεστ και η ομάδα Β προς την κατασκήνωση βάσης του Island Peak. Έπειτα η συνάντηση μας θα γίνει στο χωριό Fheriche γεμάτοι εμπειρίες για να τις μοιραστούμε συνεχίζοντας την πεζοπορία της επιστροφής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Ημέρα 1η: Arrival at Kathmandu. Φτάνουμε στο Kathmandu, στην πρωτεύουσα του Νεπάλ και μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 2η: Kathmandu to Lukla by flight, trek to Phakding (2640m) walking hours about 4. Μετά από μια 40λεπτη πτήση με το κλασσικό δικινητήριο αεροπλανάκι που συνδέει τα βουνά με τον πολιτισμό, φτάνουμε στη Lukla από όπου ξεκινάει και η πεζοπορία μας.                                                                                                                                   Προσπερνώντας το χωριό Chaurikharka και ακολουθώντας την δεξιά όχθη του ποταμού Dudhkosi φτάνουμε στο χωριό Phakding(2640m) όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Η πρώτη μέρα μας θα είναι σύντομη για λόγους εγκλιματισμού. B,L,D.

Ημέρα 3η: Trek to Namche Bazaar (3440m) walking hours about 6-7. Αφού πάρουμε το πρωινό μας νωρίς το πρωί, ξεκινάμε τη μέρα μας περνώντας από τις δυο πολύ γνωστές ξύλινες γέφυρες Benkar (2713m) και Jorsale (2804m).    Στη συνέχεια, συναντάμε και διασχίζουμε στην συμβολή των ποταμών Bhotekosi και Dudhkosi δυο ακόμα γέφυρες με το όνομα Ηillary bridges, όπου και θα καθίσουμε για μεσημεριανό.                                                                                   Μετά τον προκαθορισμένο έλεγχο των αδειών μας από το σημείο ελέγχου του National Park, συνεχίζουμε για τα τελευταία 304μ υψομετρικής ανηφόρας για το χωριό Namche Bazaar, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Εδώ θα βρούμε μαγαζιά, τράπεζες, internet. Β,L,D.

Ημέρα 4η: Acclimatisation day in Namche. Ο εγκλιματισμός θεωρείται πολύ σημαντικός σε τέτοια υψόμετρα, έτσι και σήμερα θα παραμείνουμε σε αυτό το υψόμετρο για το λόγο αυτό.                                                                                     Αυτή τη μέρα, κάποια μικρής διάρκεια πεζοπορία στα χωριά Thami και Κhumjung, θα μας βοηθήσει να εγκλιματιστούμε πιο εύκολα. B,L,D.

Ημέρα 5η: Namche to Tengboche (3875m) walking hours about 6. Μετά τον εγκλιματισμό και την παραμονή μας στο Namche, ξεκινάμε με βόρειο ανατολική πορεία προς την κατεύθυνση του Everest, αφήνοντας πίσω μας το χωριό. Στην συνέχεια, κινούμαστε σε εύκολα μονοπάτια χωρίς ιδιαίτερες κλίσεις, θαυμάζοντας την θέα ενός από τα πιο όμορφα βουνά του κόσμου, το Ama Dablam (6856m), καθώς και του Everest.                                                               Περνώντας από τον οικισμό Sanasa κατηφορίζουμε προς το χωριό Phunki Tanga. Στη συνέχεια, ακολουθούμε ανηφορική διαδρομή μέχρι να αντικρίσουμε το επιβλητικό μοναστήρι στο χωριό Tengboche, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. B,L,D.

Ημέρα 6η:Tengboche to Dingboche (4410m) walking hours about 6-7. Ακολουθούμε κατηφορικό μονοπάτι, διασχίζοντας το δάσος με τα ροδόδεντρα και τη γέφυρα Imja Khola, όπου συναντάμε τον οικισμό Pangboche (3860m). Στην συνέχεια, σε αλπικό πεδίο πλέον με εύκολη και λίγο ανηφορική διαδρομή, φτάνουμε στο χωριό Dingboche, από το οποίο η γαλήνη και η θέα του Lhotse (8501m) και του Ιsland Peak (6189m) είναι μαγευτική. Εδώ θα περάσουμε και τη νύχτα μας. B,L,D.

Hμέρα 7η: Dingboche to Lobuche (4910m) walking hours about 6. 

(Ομάδα Β) Dingboche to Chukhung (4,710 m) – 3 hours Ξεκινάμε την σημερινή μέρα μας ανηφορικά και κινούμαστε, αργά πλέον λόγω υψομέτρου, κατευθυνόμενοι προς τον οικισμό Duglha, όπου και ξεκουραζόμαστε. Μετά από κάποια ανηφορικά κομμάτια συναντάμε το μνημείο των ορειβατών (που έχασαν την ζωή τους στον παγετώνα Khumbu). Το σημείο αυτό είναι διάσημο για την καταπληκτική θέα, τόσο της κοιλάδας όσο και του Nuptse (7879m), του ψηλότερου βουνού της περιοχής. Διανυκτέρευση στον οικισμό. B,L,D.

Ημέρα 8η: Lobuche – Gorak Shep (5160m) – Everest base camp (5340m) walking hours about 8.

(Ομάδα Β)Chukhung- Island Peak Base Camp (5,240 m) – 4 hours                                                                                          Μετά από ένα καλό πρωινό (γιατί έχουμε μεγάλη και δύσκολη μέρα μπροστά μας) ξεκινάμε την διαδρομή μας μέσα στην φαρδιά κοιλάδα, στους πρόποδες του παγετώνα, έως ότου φτάσουμε στο Gorak Shep, χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα λιγοστά σπίτια και η άμμος που υπάρχει παντού λόγω του αέρα. Στο σημείου αυτό θα ξεκουραστούμε, πρώτού συνεχίσουμε την πορεία μας για το Base Camp, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολλά γιακ, καθώς και Sherpas να μεταφέρουν βαριά φορτία για την κατασκήνωση βάσης του Everest. Aπό το σημείο αυτό, θα απολαύσουμε την θέα του παγετώνα, ο οποίος είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα κομμάτια του βουνού. Επιστρέφουμε στο Gorak Shep, όπου θα πάρουμε το βραδινό μας. B,L,D.

Ημέρα 9η: Gorak Shep – Kala Pattar (55450m) – Lobuche  walking hours about 7. 

(Team B) Climb to Island peak and return to Chukkung                                                                                                              Η μέρα μας ξεκινάει τις πρώτες πρωινές ώρες, ώστε να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου στην τοποθεσία Kala Pattar, στο ψηλότερο σημείο του πλανήτη μας (όπου μπορούμε να συναντήσουμε web-cam). Βρισκόμαστε στους πρόποδες του Pumori, με θέα τα ψηλότερα βουνά του κόσμου, όπως το Nuptse, Ama Dablam, Changtse,Taweche και Kantega. Φορτωμένοι με μαγευτικές εικόνες κατηφορίζουμε προς το Gorak Shep, ετοιμάζουμε τις αποσκευές μας και συνεχίζουμε για το χωριό Lobuche όπου και θα διανυκτερεύσουμε. B,L,D.

Hμέρα 10η: Lobuche to Feriche. walking hours about 5. 

(Ομάδα B) Chukkung – Pheriche 4 hours B, L,D.

Hμέρα 11η: Pheriche – Namche  walking hours about 7.

 Namche to Lukla. walking hours about 8. B, L,D 

Ημέρα 12η: Namche Bazaar – Lulka  walking hours about 8. B, L,D

Ημέρα 13η: Fly to Kathmandu. Παίρνουμε την πιο πρωινή δυνατή πτήση, καθώς, λόγω καιρού, κάποιες πτήσεις ακυρώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας για ζεστό μπάνιο και χαλάρωση, που τα έχουμε όλοι ανάγκη. B,D.

Hμέρα 14η: Kathmandu at Leisure(free day). Αυτή την επιπλέον μέρα είτε την χρησιμοποιούμε στο βουνό λόγω ακύρωσης της πτήσης μας, είτε λόγω καιρού. B.

 Hμέρα 15η:Back home. Έχοντας απολαύσει και αποκομίσει αξέχαστες εμπειρίες, αισθήσεις και συναισθήματα, μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στα πάτρια εδάφη.

Κόστος

Κόστος (Trekking Everest b.c) για ομάδα με 4-6 άτομα 2870 ευρώ / άτομο 

Κόστος (Climbing Island Peak ) για ομάδα με 4-6 άτομα 3690 ευρώ / άτομο 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15 Ιανουαρίου 2023 με προκαταβολή 1690 ευρώ

Εξόφληση ποσού το αργότερο 15 Φεβρουαρίου 2023 στο σύνολο του ποσού

Περιλαμβάνεται:

 • Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο του Kathmandu 
 • Διανυκτερεύσεις στο Kathmandu σε ξενοδοχείο 3 αστέρων ή παρόμοιο με πρωινό
 • Αεροπορικό εισιτήριο Kathmandu – Lukla – Kathmandu
 • Άδεια για το national park Kumbu
 • Αγγλόφωνος ντόπιος οδηγός, (2 ντόπιοι οδηγοί για τις ημέρες της ανάβασης στο Island Peak) και Έλληνα αρχηγό
 • Γεύματα στο βουνό (πρωινό. Β, μεσημεριανό. L, βραδινό. D.)  όπως στο πρόγραμμα
 • Διαμονή σε hostel, tea houses και αντίσκηνα (Island Peak b.c) όπως στο πρόγραμμα
 • Ντόπιοι αχθοφόροι για τις αποσκευές μας κατά τη διάρκεια του trekking 
 • Iατροφαρμακευτική ασφαλιστική κάλυψη ζωής ή ατυχήματος & ασφάλεια αερομεταφοράς.

Δεν περιλαμβάνεται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια από Ελλάδα για Νεπάλ και επιστροφή
 • Βίζα εισόδου στο Νεπάλ (βγαίνει και πληρώνεται ατομικά στο αεροδρόμιο 20-30 U$D)
 • Γεύματα στο Kathmandu
 • Νερά εμφιαλωμένα, μπύρες και άλλα ποτά
 • Φιλοδωρήματα για τους αχθοφόρους και τους οδηγούς
 • Ατομικός εξοπλισμός πεζοπορίας (μπότες, μπουφάν, σακίδια)
 • Δραστηριότητες εκτός προγράμματος.
 • Έξοδα αποχώρησης από την εκδρομή εκτός προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε μαζί μας

στο τηλ. 6972934764 και e-mail: [email protected]

Καλή διασκέδαση!

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *