Ταξίδι στο Πήλιο... με ιστιοπλοϊκό

Η πόλη του Βόλου είναι στενά συνυφασμένη με το υγρό στοιχείο ήδη από αρχαιοτάτων χρόνων. Ακόμη και σήμερα μεγάλος μέρος των κατοίκων της πόλης εξασφαλίζει τα προς το ζην από “θαλάσσια” επαγγέλματα. Λόγω της θάλασσας ο Βόλος καταφέρνει να κρατάει έναν παραδοσιακό χαρακτήρα μέσα στον οποίο όμως έχουν ομογενοποιηθεί όλες οι εκφάνσεις του σύγχρονου πολιτισμού. Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν διοχετεύσει κομμάτι αυτής της θαλασσινής παράδοσης σε μορφές αναψυχής άρρηκτα συνδεδεμένες με τα “υδάτινα” ήθη και έθιμα της περιοχής.

Μια βόλτα του επισκέπτη στη μαρίνα του λιμανιού της πόλης θα τον κάνει να αντικρίσει έναν μεγάλο στόλο ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, τόσο μηχανοκίνητων όσο κυρίως ιστιοπλοϊκών, μιας και το κλίμα του Παγασητικού κόλπου (όπως εν γένει των μεσογειακών θαλασσών) είναι απόλυτα ευνοϊκό για αυτά τα σκάφη. Δεν είναι λίγοι οι επισκέπτες που επιλέγουν μια μονοήμερη εκδρομή με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος, μιας και οι δυνατότητες να απολαύσουν την περιβάλλουσα φυσική ομορφιά πολλαπλασιάζονται εκθετικά.

Ο ορισμός της ιδανικής μονοήμερης εκδρομής με ιστιοπλοϊκό είναι ο εξής: πρωινή αναχώρηση από το λιμάνι του Βόλου με κατεύθυνση το νοτιότερο άκρο του βουνό αλλά και του κόλπου, το νησί Τρίκερι. Μαγική υποσημείωση: καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής το Πήλιο παραστέκει δίπλα στους ταξιδιώτες άγρυπνο, άγριο και δροσερό. Στη διαδρομή ο επισκέπτης έρχεται σε επαφή με κρυμμένους παραδείσους, σπηλιές μέσα στη θάλασσα, παραλίες αόρατες από το οδικό δίκτυο,  μερικές φορές μέχρι και δελφίνια.

Κορυφαίους προορισμούς της εκδρομής αποτελεί το νησί του Παλιού Τρίκερι, η μοναχική και φημισμένη παραλία της Τζάστενης αλλά και τα Πυθονήσια, ένα σύμπλεγμα τριών μικρών νησιών: της Πυθούς, της Στρογγυλής και της Ψαθούς. Στο Παλιό Τρίκερι ο ταξιδιώτης μπορεί να περιηγηθεί σε μια μακραίωνη ιστορία μέσα σε λίγα μόλις μέτρα, να επίσκεφθεί το μοναστήρι της Παναγιάς, το οποίο την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου ύπηρξε τόπος εξορίας γυναικών πολιτικών κρατουμένων, αλλά και να γευτεί ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά σε όποια από τις δύο ταβέρνες επιλέξει. Τα Πυθονήσια προσφέρονται για μπάνιο και ψυχική γαλήνη ενώ η Τζάστενη με την άγρια αλλά φιλόξενη ομορφιά της αποτελεί σημείο κατάλληλο τόσο για μια βουτιά στα γαλαζοπράσινα νερά της όσο κυρίως γιατί είναι το μέρος όπου κάθε οικογένεια, ζευγάρι ή μοναχικός ταξιδιώτης πρέπει να τραβήξει τουλάχιστον μια φωτογραφία για να στολίσει το άλμπουμ των λαμπρών στιγμών του παρελθόντος του.

Οι μονοήμερες εκδρομές με ιστιοπλοϊκό στον Παγασητικό απευθύνονται σε κάθε ηλικία και κάθε φυσική κατάσταση. Η εξοικείωση με το θαλάσσιο ταξίδι και τη ναυτική ορολογία, αλλά και η επίσκεψη σε τόπους στενά συνυφασμένους με την ελληνική ιστορία, μέσα στο πιο όμορφο, ίσως, κομμάτι της, αποτελούν τους βασικούς λόγους που κάνουν μια μονοήμερη εκδρομή με ιστιοπλοϊκό, αληθινή εμπειρία ζωής.

Ταξίδι στο Πήλιο… με ιστιοπλοϊκό

Ως βέροι Βολιώτες αλλά και επαγγελματίες της θάλασσας εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση στην ιστοσελίδα μας www.trueadventure.gr καθώς και στο e-mail [email protected] 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *