Sea kayaking and SUP Pelion SUP & SEA KAYAK – Από τη Χαβάη στο Πήλιο

SUP

Το SUP (stand-up paddleboarding ή όρθια κωπηλατική στα ελληνικά) είναι ένα θαλάσσιο σπορ που γεννήθηκε από τα σπλάχνα του surfing κι έχει τις ρίζες του στη Χαβάη. Παρότι θεωρείται σύγχρονη δραστηριότητα, παραλλαγές του καταγράφονται στην ιστορία λαών όπως το Περού, το Ισραήλ, η Ιταλία και η Κίνα με κάποιες από τις αναφορές να χάνονται στα βάθη των αιώνων. Όλα όσα χρειάζονται είναι μία κατάλληλη σανίδα, ένα κουπί και ο χειριστής-αναβάτης. Όπως δηλώνει και το όνομα του, ο χειριστής – αναβάτης βρίσκεται όρθιος πάνω στην σανίδα και με τη βοήθεια ενός κουπιού διασχίζει το νερό. Υπάρχουν διάφορα είδη SUP όπως ήρεμης επιφάνειας, αγωνιστικό, surfing SUP, yoga SUP αλλά και fishing SUP. Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και λόγω της μεγάλης υδάτινης επιφάνειας της χώρας, η συγκεκριμένη δραστηριότητα βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό όλων των ηλικιών, με τους περισσότερους από τη στιγμή που το ανακαλύπτουν να μην το εγκαταλείπουν ξανά.

Sea kayaking and SUP Pelion
Sea kayaking and SUP Pelion

Sea Kayak

Το Sea Kayak (καγιάκ θαλάσσης ή καγιάκ περιοδείας) είναι ένα καγιάκ που αναπτύχθηκε για το άθλημα της κωπηλασίας σε ανοιχτά νερά λιμνών, όρμων και ωκεανού. Τα θαλάσσια καγιάκ είναι αξιόπλοα μικρά σκάφη με σκεπαστό αδιάβροχο κατάστρωμα κάτω από το οποίο βρίσκονται η μέση και τα πόδια των χειριστών με το υπόλοιπο σώμα να βρίσκεται από πάνω. Ανταλλάσσουν την ευελιξία των κλασικών καγιάκ λευκού νερού για υψηλότερη ταχύτητα πλεύσης, χωρητικότητα φορτίου, ευκολία κωπηλασίας ευθείας γραμμής και άνεση για μεγάλα ταξίδια.

Sea kayaking and SUP Pelion
Sea kayaking and SUP Pelion

Η ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, λόγω των ιδιαίτερων φυσικών χαρακτηριστικών και κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου υδάτινης επιφάνειας που διαθέτει, μεγάλο μέρος του οποίου βρίσκεται προστατευμένο από τα καιρικά φαινόμενα εντός του Παγασητικού κόλπου, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς SUP & Sea Kayak στην Ελλάδα.

Περιοχές

Οι περιοχές στις οποίες ο επισκέπτης μπορεί να δοκιμάσει τις παραπάνω δραστηριότητες, τόσο κοντά στον Βόλο όσο όμως και κατα μήκος όλης της ακτογραμμής του Πηλίου, είναι αναρίθμητες, με τις περισσότερες από αυτές εκτός από την απόλαυση της ίδιας της δραστηριότητας να προσφέρουν οπτικές και ηχητικές απολαύσεις λόγω του φυσικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο συμβαίνουν. Ξεκινώντας από την πόλη του Βόλου ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει το λιμάνι της και να βιώσει την πανοραμική κατόπτευση του Πηλίου μέσα από τη θάλασσα κάνοντας SUP ή Sea Kayak στα ήρεμα νερά του Παγασητικού, με την πόλη του Βόλου να απλώνεται μπροστά και το Πήλιο ακριβώς από πάνω της να μοιάζει σαν να αιωρείται. Αμέσως έξω από την πόλη βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος (Ν.Ο.Β.Α), όπου ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε άλλες υδάτινες διαδρομές ή ακόμη και να εκκινήσει το ταξίδι του δια θαλάσσης προς το νότιο τμήμα της περιοχής. Καθώς ξεμακραίνουμε από το αστικό κέντρο ανακαλύπτουμε νέους υδάτινους προορισμούς, καθένας με την ιδιαίτερη φυσική του ταυτότητα. Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το παραθαλάσσιο και άκρως γραφικό χωριό της Μηλίνας, στο δρόμο μετά την Αργαλαστή προς το Τρίκερι. Στη Μηλίνα ο ταξιδιώτης έχει ένα πλήθος επιλογών τόσο στη διασκέδαση, το καλό φαγητό και την ψυχαγωγία (το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Χόρτου βρίσκεται δίπλα) όσο και σε δραστηριοτήτες στο βουνό και τη θάλασσα, με το SUP και το Sea Kayak να είναι στην κορυφή των προτιμήσεων. Οι επιλογές των θαλάσσιων διαδρομών είναι αναρίθμητες με το νησί του Αλατά το Γλαρονήσι και την Πρασούδα να κατέχουν την τιμητική θέση ανάμεσα σε αυτές. 

Ως επαγγελματίες που ασχολούμαστε με τις παραπάνω δραστηριότητες εδώ και πολλά χρόνια, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση στην ιστοσελίδα μας www.trueadventure.gr καθώς και στο e-mail [email protected] 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *