Rappel & River Trekking

Είναι πρωί στο σταθμό των Άνω Λεχωνίων και το τρενάκι του Πηλίου σφυρίζει δίνοντας το σύνθημα μιας μοναδικής διαδρομής. Η ανάβαση στις όμορφες πλαγιές του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές ξεκινά, με τον «Μουτζούρη» να κυλά πάνω σε μια από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο – μόλις 60 εκατοστά. Από εκεί, το τρενάκι συνεχίζει «ξεφυσώντας» για μια διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων και διάρκειας 90 λεπτών, προσφέροντας εικόνες πλούσιας φύσης και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής με ξεχωριστό δείγμα τη λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου.

Πλησιάζοντας στις Μηλιές το τοπίο αποκτά μια άγρια ομορφιά, ιδιαίτερα στο πέρασμα της μεγάλης μεταλλικής γέφυρας του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο, από το όνομα του σχεδιαστή και πατέρα του μεγάλου ζωγράφου. Στο σημείο αυτό, το τρένο κυλάει σε καμπύλη γραμμή, ενώ η γέφυρα στην οποία βρίσκεται είναι ευθεία. Το τρενάκι του Πηλίου περνάει μέσα από τις μυθικές διαδρομές των κενταύρων, αλλά και του δωδεκάθεου, αφού το Πήλιο αποτελούσε το βουνό των Κενταύρων αλλά και τη θερινή κατοικία των 12 θεών του Ολύμπου.

Οι Μηλιές, σε απόσταση 28 χιλιομέτρων από τον Βόλο, είναι ένα κεφαλοχώρι του Πηλίου με πλούσια φυσική ομορφιά, αρχοντικά σπίτια και καλντερίμια. Ιδιαίτερης αξίας είναι το ιστορικό καλντερίμι που συνδέει την πλατεία με τον σιδηροδρομικό σταθμό. Ο επισκέπτης θα συναντήσει πολλές κρήνες με τρεχούμενα νερά, εκκλησίες και γραφικά ξωκλήσια, μηλιές, ελιές και καστανιές καθώς και όμορφους σπιτικούς κήπους.

Rappel & River Trekking

Το μυθολογικό όσο και το ιστορικό παρελθόν της περιοχής αποτυπώνονται στα πολλά μνημεία, ενώ για τους φίλους της φύσης αλλά και τους περιπατητές που αναζητούν ενδιαφέρουσες διαδρομές, υπάρχουν στην περιοχή μονοπάτια όλων των ενδιαφερόντων και επιπέδων δυσκολίας όπως και καταρριχητικές διαδρομές (Rappelling ή Abseiling) συνδυασμένες με River Trekking.

Rappel & River Trekking

Το Rappelling, γνωστο στην Ελλάδα και ως Rappel, είναι τεχνική καθόδου πλαγιών ή βράχων κάθετης κλίσης, η οποία χρησιμοποιείται από αναρριχητές, ορειβάτες και ομάδες διάσωσης.

Το River Trekking είναι μία εξωτερική δραστηριότητα παραπλήσια με το Canyoning. Ουσιαστικά ο συμμετέχων διασχίζει κατά μήκος ποτάμια συνδυάζοντας ένα πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, καταρρίχηση και μερικές φορές κολύμπι στο νερό.

Τόσο το Rappelling όσο και το River Trekking είναι παραδοσιακά αθλήματα της Ιαπωνίας ενώ διατηρούν μεγάλο κοινό πιστών θαυμαστών τους στην Ταϊβάν και το Χονγκ Κονγκ. Από τους κατοίκους της Άπω Ανατολής θεωρούνται αθλήματα βαθύτατα πνευματικά γιατι κατά την εκτέλεση τους ο αθλητής έρχεται σε επαφή με τον μύχιο εαυτό του.

Οι Μηλιές

Οι Μηλιές και το πολύ ιδιαίτερο φυσικό τους περιβάλλον είναι ο ιδανικός προορισμός προκειμένου ο ταξιδιώτης να έρθει σε επαφή με τις δραστηριότητς αυτές και παράλληλα με την πλευρά της ειλικρινούς υγείας του εαυτού του. 

Για να έρθετε κοντά με τους ανθρώπους που θα σας κατευθύνουν σε όλες τις γνωστές και άγνωστες διαδρομές των Μηλεών για Rappel & River Trekking, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση στην ιστοσελίδα μας trueadventure.gr καθώς και στο e-mail [email protected] 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *