ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2021

Πληροφορίες για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος “Κένταυρος 2022”

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις με την υγειονομική κατάσταση που περνάει η χώρας μας και με την περιοχή μας (Μαγνησία ) να βρίσκεται ακόμα σε βαθύ κόκκινο θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την αναβολή και αλλαγή της ημερομηνίας του ΚΈΝΤΑΥΡΟΣ 2021 για την Κυριακή 13 Ιουνίου.
Παρακολουθώντας όλες τις τρέχουσες υγειονομικές εξελίξεις, και με κύριο μέλημα μας την ασφάλεια των αθλητών, των εθελοντών και των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου αναμένουμε τα επίσημα πρωτόκολλα διεξαγωγής των ανοικτών αθλητικών διοργανώσεων.
Οι αθλητές θα ενημερωθούν ,μέσω προσωπικού E-mail ώστε να προχωρήσουν στην κατάθεση του σχετικού αντιτίμου που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στον ΚΈΝΤΑΥΡΟ 2021 στις 13 Ιουνίου.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, όσοι αθλητές συμμετάσχουν στους αγώνες, θα πρέπει να έχουν μαζί τους είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε μοριακό test (PCR), είτε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test), είτε υπεύθυνη δήλωση αποτελέσματος self–test για COVID-19, το οποίο θα πρέπει να προσκομίσουν στην Γραμματεία των αγώνων κατά την παραλαβή των αριθμών τους.
Φυσικά, εμείς σαν διοργανωτές θα κάνουμε ότι χρειαστεί για την ασφάλεια όλων μας αλλά χωρίς την ατομική υπευθυνότητα των αθλητών και των συνοδών τους, τίποτα δεν θα είναι εφικτό.
Υ.Γ . Θεού ,καιρού και κορονοϊού επιτρέποντος καλή μας αντάμωση στις 13 Ιουνίου στην Αγριά!

Kentavros Ultra Trail of Pelion

Ο Αθλητικός Όμιλος Αγριάς Μαγνησίας «ΑΘΛΟΣ», σε συνεργασία με την εταιρία υπαίθριων δραστηριοτήτων True Adventure, ανακοινώνει την διοργάνωση των αγώνων ορεινού τρεξίματος “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2021”, 52 χλμ., 23 χλμ. και 6 χλμ (800 μέτρα για Α.Μ.Ε.Α.) στο Πήλιο. Οι εκδηλώσεις τελούν υπό την αιγίδα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου.

1. Χρόνος διεξαγωγής: Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021. Χρονικό όριο για την διαδρομή των 23 χλμ. είναι οι 4 ώρες και 15 λεπτά, ενώ χρονικό όριο συμπλήρωσης για τη διαδρομή των 52 χλμ. οι 12 ώρες  και 30 λεπτά. Ο αγώνας των 6 χλμ δεν έχει χρονικό όριο ολοκλήρωσης.

2. Η εκκίνηση του αγώνα των 52 χλμ. Θα δοθεί στις 07:00, της διαδρομής των 23 χλμ. θα δοθεί στις 09:00 και η εκκίνηση του αγώνα των 6 χλμ θα γίνει στις 11:00 της Κυριακής 30 Μαΐου 2021 στην παραλία της Αγριάς.

3. Χώρος διεξαγωγής: Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό την παραλιακή Αγριά, 6 χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου. Οι αγώνες θα εξελιχθούν στον ευρύτερο ορεινό και παραλιακό όγκο του Πηλίου, από τις ακτές του Παγασητικού κόλπου μέχρι και τις κορυφές του Πηλίου (σχιτζουράβλι 1454μ., Γολγοθάς 1370μ., Αγριόλευκες 1471μ.). Εννιά χωριά και οικισμοί θα φιλοξενήσουν τις δύο διαδρομές και είναι: Αγριά, Βροχιά, Σερβανάτες, Άγιος Λαυρέντιος, Άγιος Γεώργιος, Χάνια Δράκεια και Ανεμούτσα.

4. Κατηγορίες: Ο αγώνας “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2021” είναι ατομικός. Σε κάθε διαδρομή θα υπάρξουν δύο κατηγορίες, Ανδρών και Γυναικών τόσο στα αποτελέσματα όσο και στις απονομές.

5. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες των 52χλμ και 23 χλμ έχουν όσοι την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, ενώ για αθλητές μικρότερης ηλικίας απαιτείται έγγραφη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα. 

Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 6 χλμ έχουν όσοι κατά την ημερομηνία εκκίνησης του αγώνα έχουν συμπληρώσει το 8ο έτος της ηλικίας τους.

6. Κόστος συμμετοχής: Το κόστος συμμετοχής για κάθε αθλητή/αθλήτρια είναι 5 ευρώ για τον αγώνα των 6 χλμ, 20 ευρώ για τον αγώνα των 23 χλμ και 40 ευρώ για τον αγώνα των 52 χλμ, το οποίο καταβάλλεται με την εγγραφή των αθλητών στη διοργάνωση. Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται:

 • Τροφοδοσία και υδροδοσία κατά τον αγώνα (6χλμ. – 23χλμ. – 52χλμ.)
 • Ασφάλιση αθλητών για την ημέρα του αγώνα (6χλμ. – 23χλμ. – 52χλμ.)
 • Αναμνηστικά τερματισμού (6χλμ. – 23χλμ. – 52χλμ.) 
 • Κύπελλα στους 3 πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας (ανδρών – γυναικών σε όλους τους αγώνες) 
 • Pasta Party μετά την τεχνική σύσκεψη στις 29 Μαΐου και ώρα 21:00 σε παραλιακό εστιατόριο στην Αγριά.
 • Σνακ, φρούτο, χυμός και μπουκάλι νερό στον τερματισμό. (για τους αγώνες των 23χλ, και 52 χλμ.)

8. Ασφάλεια αθλητών: Όλοι οι αθλητές/αθλήτριες θα είναι ασφαλισμένοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς επίσης κατά την παραλαβή των αριθμών (νούμερα από τη γραμματεία) θα υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση ότι αγωνίζονται με δική ευθύνη στους αγώνες.

9. Διαδρομή αγώνα 6 χλμ.: Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στην παραλία της Αγριάς (Cafe Foco) στις 11:00 το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου. Θα διανύσει 1,4 χλμ άσφαλτο μέσα στην Αγριά και μετά θα κινηθεί περιφερειακά της Αγριάς σε αγροτικούς δρόμους και σύντομα μονοπάτια μέχρι τον οικισμό Βροχιά (δρόμο Αγίου Λαυρεντίου) και από εκεί θα επιστρέψει πάλι σε αγροτικό δρόμο  στο γήπεδο Αγριάς και θα τερματίσει στην παραλία στο σημείο εκκίνησης. (Χρονικό όριο εγκύρου τερματισμού δεν υπάρχει)

10. Διαδρομή αγώνα 23χλμ. : Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει στις 09:00 το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου στην παραλία της Αγριάς (cafe Foco). Θα συνεχίσει στον οικισμό Βροχιά,  απο εκεί στον οικισμό Σερβανάτες, θα διασχίσει το χωριό Άγιος Λαυρέντιος, από εκεί μετά τη Δράκεια, θα ανηφορίσει προς Αλικόπετρα, και μετά από το τελευταίο σταθμό της Ανεμούτσας και θα τερματίσει στην παραλία Αγριάς. (Όριο εγκύρου τερματισμού του αγώνα είναι οι 4 ώρες και 15 λεπτά)

11. Διαδρομή αγώνα 52 χλμ. : Η εκκίνηση θα γίνει στις 07:00 το πρωί της Κυριακής 30 Μαΐου στην παραλία της Αγριάς (cafe Foco). Θα τραβερσάρει στον οικισμό Βροχιά, θα ανηφορίσει στο Άγιο Λαυρέντιο. Συνεχίζει προς Άγιο Βλάσιο (πηγές Αη Γιάννη) και από εκεί θα συνεχίσει μέχρι το χωριό Άγιος Γεώργιος Νηλέιας. Διασχίζοντας το χωριό οι αθλητές ανηφορίζουν στη κορφή Σχιτζουράβλι. Συνεχίζουν προς τα Χάνια και στο Χιονοδρομικό Κέντρο. Από εκεί θα κατηφορίσει στη Δράκεια, θα ανηφορίσει στην Αλικόπετρα και κατηφορίζοντας στο τελευταίο σταθμό τροφοδοσίας στην Ανεμούτσα και θα τερματίσει στην παραλία Αγριάς. (Όριο έγκυρου τερματισμού του αγώνα είναι οι 12 ώρες και 30 λεπτά, όριο στο χωριό Άγιος Γεώργιος στο 14ο χλμ σε 3,5 ώρες  και στα Χάνια στο 30ο χλμ σε 8 ώρες).

Και στους δύο σταθμούς θα υπάρχει όχημα της διοργάνωσης για την επιστροφή των αθλητών στην Αγριά μετά το πέρας του χρονικού ορίου. 

12. Υποστήριξη αθλητών: Οι αθλητές/αθλήτριες θα τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2021” χωρίς να έχουν μαζί τους απαραίτητο (υποχρεωτικό) εξοπλισμό. Θα υπάρχουν οι εξής σταθμοί υδροδοσίας και τροφοδοσίας:

 • Διαδρομή των 6 χλμ: με έναν σταθμό υδροδοσίας.
 • Διαδρομή των 23 χλμ: με 4 σταθμούς τροφοδοσίας και υδροδοσίας.
 • Διαδρομή των 52 χλμ: με 8 σταθμούς τροφοδοσίας και υδροδοσίας.

13. Αιτήσεις αθλητών/ομάδων: Οι αιτήσεις των αθλητών/ομάδων θα ξεκινήσουν στις 1 Απριλίου 2021 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Μαΐου 2021. Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας https://trueadventure.gr/kentavros-2021/

Με την αίτηση, οι συμμετέχοντες θα θέλαμε στο email να αναφέρουν το ονοματεπώνυμο τους, όνομα πατρός, ημερομηνία γέννησης, μέγεθος μπλούζας, τον αγώνα που θα θέλανε να συμμετάσχουν όπως και την ομάδα ή σύλλογο που εκπροσωπούν. Επίσης οφείλουν να καταβάλλουν το ανάλογο ποσό, το αργότερο μέχρι 10 Μαΐου 2021, στον αριθμό λογαριασμού ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με IBAN: GR13 0171 6190 0066 1914 1248 717 με δικαιούχο λογαριασμού ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. “Δράση και Ενέργεια” . Ακύρωση συμμετοχής (με επιστροφή χρημάτων) μετά τις 23 Μαΐου δεν γίνεται δεκτή.

14. Κανονισμοί διεξαγωγής αγώνα

 • Παραλαβή αριθμών (για τους αγώνες των 23χλμ. και 52χλμ) θα γίνεται το Σάββατο 29 Μαΐου από 18:00 έως 20:00 στο Δημοτικό κατάστημα (πρώην Δημαρχείο Αγριάς).
 • Επίσης για τον αγώνα των 23 χλμ οι αθλητές μπορούν να παραλάβουν τα νούμερά τους από την εκκίνηση (cafe Foco) του αγώνα την Κυριακή 30 Μαΐου από τις 07:00 έως και τις 08:30.
 • Για τη διαδρομή των 6 χλμ η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται και την Κυριακή το πρωί στην αφετηρία του αγώνα από τις 08:30 – 10:30 από την εκκίνηση του αγώνα.
 • Το Σάββατο 29 Μαίου στις 20:15 θα γίνει καλωσόρισμα και τεχνική σύσκεψη στο χώρο του πρώην Δημαρχείου Αγριάς..
 • Οι αθλητές κατά την παραλαβή των αριθμών οφείλουν να προσκομίσουν επίσημο έγγραφο ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο) και ιατρική βεβαίωση από καρδιολόγο ή παθολόγο που να βεβαιώνει ότι είναι υγιής και μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα των 52 ή των 23 χλμ.
 • Αν ένας αθλητής/αθλήτρια εγκαταλείψει την προσπάθειά του κατά τη διάρκεια του αγώνα, τότε οφείλει να παραδώσει τον αριθμό του στον πλησιέστερο σταθμό ελέγχου.
 • Οι αθλητές/αθλήτριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδρομή του αγώνα, χωρίς παραλείψεις, προσθέσεις, παραλλαγές εκτός διαδρομής. 
 • Οι αθλητές υποχρεούνται να περάσουν απ’ όλα τα σημεία τροφοδοσίας και υδροδοσίας καθώς και απ’ όλα τα σημεία ελέγχου των αθλητών. 
 • Οι αθλητές οφείλουν να διατηρούν καθαρό το φυσικό περιβάλλον καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης και να αφήνουν σκουπίδια μόνο στους σταθμούς τροφοδοσίας.

ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2021

Παρατηρήσεις

 • Η διοργάνωση δύναται να τροποποιήσει μέρος της διαδρομής, να αφαιρέσει ή να προσθέσει μέρος διαδρομής ή να αλλάξει τις ώρες εκκίνησης για λόγους ασφαλείας των αθλητών και την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2021” 
 • Ενστάσεις γίνονται στην γραμματεία της διοργάνωσης στο τέλος του αγώνα και αφορούν προσωπικές επιδόσεις και όχι επιδόσεις και συμπεριφορές άλλων αθλητών. 
 • Ο αγώνας “ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 2021” είναι ημιαυτόνομος, οπότε οι αθλητές θα πρέπει να μεταφέρουν μαζί τους τα επιπλέον υλικά τροφοδοσίας αν αυτοί κρίνουν ότι χρειάζονται. 
 • Απαγορεύεται κάθε εξωτερική βοήθεια σε αθλητή από άτομα ή σταθμούς που δεν ανήκουν στη διοργάνωση. 
 • Στους 3 πρώτους αθλητές κάθε κατηγορίας (ανδρών και γυναικών) θα δοθούν κύπελλα, ενώ σε όλους τους τερματίσαντες θα δοθούν αναμνηστικά τερματισμού.

Κάντε εδώ την αίτησή σας

2 Comments

 1. Αγώνας : 23km
  Όνομα Πατρός : Νικόλαος
  Ημ. Γέννησης : 26/09/1970
  Μέγεθος T-Shirt : M
  Club Name :RunningTeamFarsala

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *