Γερό-Σμόλικας

28-30 Οκτωβρίου 2022

1η ημέρα Παρασκευή 
Αναχωρούμε το πρωί της Παρασκευής από το Βόλο στις 07:00 για τη Σαμαρίνα σε υψόμετρο 1600μ το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας αλλά και των Βαλκανίων.

Φτάνουμε, τακτοποιούμαστε στα δωμάτια μας και ετοιμαζόμαστε για την πρώτη μας πεζοπορία που θα μας φέρει στο χωριό Δίστρατο και σε υψόμετρο 1000μ. 

Ξεκινώντας την πεζοπορία μας θα πρέπει να περάσουμε το ποτάμι που χωρίζει τα δύο χωριά και να κινηθούμε μέσα σε δάσος από πεύκα και κέδρους.  

Χρόνος πεζοπορίας 3-3,5 ώρες
Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.

2η ημέρα Σάββατο
Πρωί πρωί με τη δροσούλα μετά το πλούσιο πρωινό μας φορτωνόμαστε τα απαραίτητα και ξεκινάμε την πεζοπορία που θα μας οδηγήσει στις κορυφές Μόσια Ι και Μόσια ΙΙ και φυσικά στη Δρακόλιμνη της Μόσιας. Η θεά από τις κορυφές του Σμόλικα εντυπωσιάζει και τους πιο απαιτητικούς με το μάτι να φτάνει από τον κοντινό Γράμμο μέχρι και τον Όλυμπο εάν η ατμόσφαιρα το επιτρέπει. Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο.
7 ώρες πεζοπορίας

3η ημέρα Κυριακή
Πρωινό με θέα τον Γερο-Σμόλικα και ήρθε η ώρα να επισκεφτούμε την Δρακόλιμνη του Σμόλικα και φυσικά την κορυφή του τη δεύτερη ψηλότερη μετά τον Όλυμπο με υψόμετρο 2.637 μέτρα  . Κατευθυνόμαστε  στο χωριό Πάδες και από εκεί με τη βοήθεια ενός χωματόδρομου ανηφορίζουμε μέχρι τα τελευταία θερινά μαντριά της περιοχής. Η πεζοπορία με αρκετά σημεία με θέα προς την Τύμφη και το Γράμμο μας γεμίζει ενέργεια για την απαιτητική μας πεζοπορία. Τους καλοκαιρινούς μήνες απολαμβάνουμε μια βουτιά στην Δρακόλιμνη αλλά το φθινόπωρο αρκούμαστε σε ένα διάλειμμα πριν συνεχίσουμε την πορεία μας προς την κορυφή του βουνού. 

 Η θέα ολόγυρα φανταστική…Βόρεια απλώνεται αγέρωχη η κορυφογραμμή του Γράμμου στα σύνορα με την Αλβανία και χαμηλότερα το Βόιο. Νοτιοδυτικά η κατάφυτη Τραπεζίτσα, παρακλάδι του Σμόλικα, και νότια η επιβλητική Γκαμήλα, πραγματικό θέλγητρο για τον κάθε λογής ορειβάτη… 

Επιστροφή στο χωριό γεμάτοι καινούργιες εμπειρίες και ώρα να οργανώσουμε την επόμενη μας εξόρμηση.
8 ώρες πεζοπορίας

Κόστος 215 ευρώ / άτομο

Δυο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο στη Σαμαρίνα με πρωινό.
Συνοδό στις πεζοπορίες και σε όλη την διάρκεια του 3μερου
Προσωπική ιδιωτική ασφάλεια ατυχήματος

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε
μαζί μας στο 6972934764 Ράιος Γιώργος
& e-mail: [email protected]

Καλή διασκέδαση! 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *