Αναρρίχηση στο Πήλιο

Η Ελλάδα, χώρα ορεινή κατά 87% στο ηπειρωτικό της τμήμα, αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο προορισμό για όσους ασχολούνται με την αναρρίχηση. Αναρρίχηση είναι η δραστηριότητα εκείνη κατά την οποία ανεβαίνουμε σε βράχο, χιόνι ή πάγο με μεγάλη κλίση και για την προώθηση είναι αναγκαία η χρήση ποδιών και χεριών. Η δυσκολία μιας αναρριχητικής διαδρομής εξαρτάται από την κλίση του πεδίου, την ποιότητά του, αλλά κυρίως από το πλήθος και το μέγεθος των πιασιμάτων και των πατημάτων. Η αναρρίχηση χωρίζεται σε υποείδη όπως: ελεύθερη, αθλητική, μοναχική, τεχνητή, αναρρίχηση με το σχοινί από πάνω, πίστας και bouldering.

Αναρρίχηση στο Πήλιο

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της χώρας για αναρρίχηση είναι ο Βόλος και συγκεκριμένα το Πήλιο. Η περιοχή αυτή της Μαγνησίας προσφέρεται όχι μόνο για τους πολύ καλής ποιότητας βράχους αλλά και για τα μοναδικής ομορφιάς τοπία στα οποία μπορεί να συνδυαστεί η αναρρίχηση με διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Το Πήλιο διαθέτει πληθώρα αναρριχητικών πεδίων τα οποία ανταποκρίνονται σε όλα τα επίπεδα δυσκολίας και αναφέρονται τόσο σε πολύ αρχάριους όσο επαγγελματίες και αθλητές της αναρρίχησης καλύπτωντας παράλληλα όλα τα ενδιάμεσα επίπεδα.

Οι αναρριχητικές διαδρομές του Πηλίου είναι πολυάριθμες με κάποιες να βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Βόλου, κάποιες άλλες να είναι καλά κρυμμένες σε σημεία του ανατολικού Πηλίου ακριβώς δίπλα στη θάλασσα και κάποιες να βρίσκονται στην είσοδο της πόλης από την εθνική οδό στο ύψος του Αλμυρού.

Αναρριχητικά πεδία

Τα πλησιέστερα στον Βόλο αναρριχητικά πεδία είναι αυτά του Αγίου Νικολάου στους πρόποδες του Πηλίου όπου ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 διαδρομές κλιμακούμενης δυσκολίας, το αναρριχητικό πεδίο του Σαρακινού με 2 διαδρομές, της Κουκουράβας και της παραθαλάσσιας Αγριάς με 2 και 4 περιοχές αντίστοιχα. Εκτός Βόλου, συναντάμε αναρριχητικά πεδία στον Μυλοπόταμο, την παραλία του πιο φημισμένου ίσως χωριού του Πηλίου, την Τσαγκαράδα. Το αναρριχητικό πεδίο του Μυλοπόταμου περιλαμβάνει 4 διαδρομές μαγευτικής ομορφιάς μικρής έως μέτριας δυσκολίας. Τέλος, το αναρριχητικό πεδίο των Κοφών, στην είσοδο της πόλης κοντά στον οικισμό του Αλμυρού περιλαμβάνει άλλες 2 περιοχές  φτάνοντας το σύνολο των χαρτογραφημένων πεδίων στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας στις 20.

Ο ταξιδιώτης που επιλέγει να επσικεφτεί τον Βόλο ώστε να γευτεί τη δραστηριότητα της αναρρίχησης έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει με αυτήν πλήθος άλλων ορεινών αλλά και θαλάσσιων δραστηριότητων όπως SUP (Stand-Up Paddleboarding), Sea Kayak, Rappel, River Trekking, Ski και πολλά άλλα.

Για να γνωρίσετε όλα τα μυστικά για την αναρρίχηση στο Πήλιο, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση στην ιστοσελίδα μας www.trueadventure.gr καθώς και στο e-mail [email protected] 

Similar Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *